Üveg, tégla, márvány: melyik alapanyag mennyibe kerül?

Építkezés előtt áll, és szeretne már most minden információt begyűjteni a várható költségekről? Ugyan a konkrét kalkulációhoz és tervezéshez nélkülözhetetlen a profi csapat segítsége, de érdemes tisztában lenni egyébként is az árakkal. Nem csak az új otthon megteremtése kapcsán válhat szükségessé olyan alapanyagok beszerzése, mint a tégla, az üveg, vagy a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő márvány, hanem lakásfelújítás és bővítés során is. A tavaszi és a nyári időszakban most minden korábbinál többen döntenek az építkezés mellett, ezért a tüzépek és üvegezéssel foglalkozó szakemberek szolgáltatásai iránti kereslet is megnőtt.

Fontos, hogy olyan lehetőséget válasszunk az alapanyagok beszerzésére, melynek köszönhetően nem kell hosszú időt várni a megrendelt mennyiségre. Természetesen nem mindegy az ár sem, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy jelentős árkülönbségek rendszerint nincsenek az egyes szolgáltatók ajánlatai között. A legolcsóbb üveg 7000 Ft (Forrás: http://www.uvegezes.info/arinfo/), de ha extra igényeink vannak, akkor választhatunk színes drótüveget közel 19 ezerért, és a hőszigetelt, valamint a ragasztott biztonsági üveg is nagy népszerűségnek örvend annak ellenére, hogy ezek gyakran 20 ezer forint környéki összegért szerezhetőek be.

A sok esetben nélkülözhetetlen tégla ára gyakran a megrendelt mennyiség függvényében változik, és persze nem feledkezhetünk el a szállítási távolságról sem, ugyanis gyakran ezen is múlik, mennyit mutat a számla végösszege. A márvány alapanyag kimagasló minősége miatt még akkor is keresett, ha ezért mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk. Természetesen az ára attól is függ, hogy burkolásra szeretnénk használni, vagy például a konyhapultot alakítanánk ki segítségével.

Vásárlás előtt érdemes több szolgáltatótól is árajánlatot kérni. Segítségül hívhatjuk a tájékozódáshoz a világháló jelentette kényelmet is, ha pedig kérdéseink adódnának, azokat feltehetjük az ügyfélszolgálatos munkatársaknak a megadott telefonszámok valamelyikén. Érdemes az árakon túl a kapott minőségre is odafigyelni, és könnyen lehet, hogy megéri a beruházás alkalmával a magasabb színvonal mellett letenni a voksot. Ha építkezésről és hasonló, felújítási feladatokról van szó, akkor rendszerint hosszú távra tervezünk, tehát a minőség nélkülözhetetlennek bizonyul alapanyagok kapcsán is.