Leica Disto távmérő

Leica Disto

A mai modern világban a távolság mérésre már rengeteg hasznos és praktikus technikai eszköz érhető el. Ezek közé tartozik a lézeres távolságmérő eszközök, mely akár már 1 mm pontossággal is képes mérni a távolságot, akár 200 méterig is.

A lézeres távolságmérőt mint eszközt, a Leica Geosystems fejlesztette ki 1993-ban, ez volt a Disto Original, az első olyan kereskedelmi forgalomban kapható eszköz, mely akár egy kézben is elfért. A technika rohamos fejlődésével a manapság már minimum elvárás, hogy a készülék 1,5 mm pontossággal tudjon mérni, akár 100 méterig, képes legyen az adatok megosztására és az alap mérési funkciók, mint az összeadás/kivonás vagy a terület/térfogat számítás mellett magasságot, akár ferde szöget is tudjon mérni.

Nagyon fontos megemlíteni azt is, hogy a távolságmérők nagyobb részét leginkább beltéri használatra javasoljuk. Ennek oka, hogy a lézerpont amivel tájékozódunk kültéren alig, vagy egyáltalán nem is látható. A kültéri távmérőkben nem a lézer látszik jobban, hanem egy beépített kamera található, ami megmutatja, hogy a lézerpont épp hova mutat. Ennek köszönhetően a legerősebb napsütésben is pontosan és gyorsan tudjuk a méréseket elvégezni.

Ha szeretne megismerkedni az ipari lézeres távolságmérőkkel, akkor nézzen meg oldalunkat a MűszerGuru.hu oldalon és válassza ki az Önnek megfelelőt.

Related Posts