Számolja ki, mennyit kell takarékoskodnia a lakásvásárláshoz!

Gondolkodott már azon, hogy az otthonteremtéshez szükséges önerőt hogyan fogja előteremteni? Ha nem áll a család anyagi támogatással a háttérben, és a jövedelem sem teszi lehetővé az egyösszegű, jelentős megtakarítást, akkor bizony nincs más hátra, mint hónapról-hónapra félretenni. De vajon milyen megoldás bizonyul ehhez a legjobbnak? Válasszuk a hitelintézetek kínálta lekötéseket, melyek sajnos alig-alig adnak valami kamatot? Vagy létezik olyan lehetőség, amely állami támogatást is nyújt? A lakástakarék iránt nem véletlen érdeklődnek egyre többen, hiszen számos előnnyel jár annak választása.

A szerződés már akár havi ezer forintos megtakarítással is megköthető, ha pedig az éves állami támogatást is beleszámoljuk, akkor bizony a szerződéses idő alatt sikerülhet összegyűjteni azt az összeget, amely szükséges a hitelfelvételhez. További előnye, hogy a lakáshitel kedvezményes feltételekkel igényelhető, így még kevesebb lesz az az összeg, mely a törlesztés során minden hónapban terheli majd a családi kasszát.

 

Jelenleg négy hitelintézetnél van lehetőség megkötni a lakástakarék szerződést, ha pedig előre tájékozódnak ezek összehasonlításáról, előnyeiről, hátrányairól, akkor a lakastakarekpenztarak.hu/kalkulator/ oldalon kiszámolhatja, mennyit kell félretennie havonta céljai megvalósításáért.

Fontos tudnia, hogy az így összegyűlt összeget kizárólag lakáscélra lehet fordítani, s ezt számlákkal, vagy adásvételi szerződéssel igazolni is kell. A vásárláson túl lakásfelújításra, vagy meglévő lakáshitel kiváltására is felhasználható az összeg, mely akár a lejárat előtt is hozzáférhető a megfelelő áthidaló megoldásoknak köszönhetően.

Related Posts