Az magyar eredetvédett barackpálinka

Barackpálinka

Ha egy magyar embertől azt kérdik, hogy sorolja fel, mitől is híres Magyarország és mik az igazi hungarikumok, a top tízben biztosan helyet kap a pálinka. Ezen belül is a kecskeméti barackpálinka, amelyik több éve már eredetvédett magyar ital. Ezen alkoholos ital alapanyaga a város környékén, környezetbarát termesztési technológiával termesztett és származási bizonyítvánnyal ellátott kajszibarack. Vitathatatlan, hogy ezen alapanyag nélkül nem lenne adott az íz, ami annyira különlegessé teszi ezt a finomságot.

A gyümölcsfeldolgozás eredményeként napjainkra hungarikum lett a kecskeméti barackpálinka. De mi is ennek a titka, mi teszi ezt sajátosabbá, mint a többi pálinkafajták? Nos, az igazság az, hogy a homok gyenge hőtároló és nappal igen sok meleget képes a gyümölcsre sugározni. A kecskeméti homokvidék és löszfelszín találkozási pontján, a sok napfényes óra és hűvös éjszakák adják a gyümölcs hamisítatlan zamatát. Ettől válik a barackpálinka annyira finommá és ellenállhatatlanná. Ezt érdemes legalább egyszer kipróbálni.

Related Posts