Egyszerű, mint a faék

„Mint, ha a fogamat húznák”- Gondolom, mindenki számára ismerős, ez a régi időkből származó mondás, mely jól kifejezi, a már-már genetikailag kódolt félelmünket a fogorvosi beavatkozásoktól, hiszen valami nagyon fájdalmas veszteségre szoktuk használni.
Még ma is igaz, hogy az emberek félnek a foghúzástól, pedig az olyan beavatkozások, mint a bölcsességfog eltávolítás, ma már teljesen fájdalommentesen zajlanak le, hála a modern fogorvostudománynak, és a helyi érzéstelenítőknek.
Ahogy a bölcsességfog húzás, úgy a legtöbb fog húzása egy egyszerű sebészeti beavatkozás, mely rutinműtétnek számít, még egy pályakezdő fogorvosnak is, és a betegeknek semmi félnivalójuk nincs tőle.
A helyi érzéstelenítők segítségével, a bölcsességfog eltávolítás teljesen fájdalommentes, és szinte az érzéstelenítő beadása után azonnal elvégezhető. Ráadásul, a modern érzéstelenítési eljárásoknak köszönhetően, csak az adott terület lesz érzéketlenné téve, így a fájdalom elkerülése mellett egy bölcsességfog húzás minimális egyéb kellemetlenségekkel jár csak.
Sajnos a bölcsességfog eltávolítás nem kerülhető el rendszeres fogorvos látogatással és helyes fogápolással, így azoknak, akiknek a genetikájuk ilyen szempontból nem szerencsés, érdemes a fogorvosuk tanácsát kérniük.

Related Posts