Távol-keleti konyha? A sushi a legjobb választás!

A sushi

A különleges gasztronómiai élmények rajongója? Ha a nokedlivel kínált pörkölteket és a gulyáslevest már megunta volna, akkor sokféle távol-keleti vendéglátóhely közül válogathat Budapesten és vidéki nagyvárosainkban is. A kínálat rendkívül széles, de ha egyetlen ételt kellene megnevezni, amelyet a legtöbben szívesen fogyasztanak, akkor az nem más lenne, mint a sushi. A noriba csavart hal és rizs kombinációja kiválóan passzol a hozzá fogyasztható wasabival, gyömbérrel és szója szósszal. A sushi kínálatban a húsevők éppen úgy megtalálják számításukat, mint a vegán étrend követői. A halhús és a tenger gyümölcsei kiválthatóak zöldségekkel, és így is ízletes, tradicionális japán étel kerülhet az asztalra.

A távol-keleti konyha kapcsán sokaknak a rovarok, az élve készített állatok, és a gazdag fűszerezés jut eszükbe. A kinti street food konyhák elképesztő ételkreációkat kínálnak a panírozott polipoktól kezdve a vékony tésztalappal egybesütött polipokon keresztül a nyers halon át a csirke curry ezernyi változatáig. A pho leves és a miso is sokak kedvenceinek számít, ám nem mindegy, hogy ezeket itthon mely vendéglátóhelyen fogyasztjuk. A profi fűszerezés hozzáértést és persze minőségi alapanyagokat követel meg. Ez utóbbi egyébként a sushi készítésére is tökéletesen igaz. Speciális sushi rizsből születik a legjobb végeredmény, s ez nem csak az ízek, de a nori felületén történő eloszlatás és az ízléses feltekerés érdekében is fontos.

Akár otthon is kísérletezhetünk sushi készítésével, de arra mindenképpen figyeljünk, hogy beszerezzük hozzá a szükséges alapanyagokat és eszközöket. A feltekeréshez használhatunk olyan hajlítható, természetes alapanyagból készült tányéralátétet is, mely sok háztartásban megtalálható. Ezzel egyszerű dolgozni és mégsem kell a szaküzletekben komoly összegeket kiadni a tradicionális készítéshez használt eszközért.

Ha nem bajlódnánk a házi sushi készítéssel, akkor meg is rendelhetjük a szükséges mennyiséget. Legyen szó akár esti falatozásról, vagy vendégvárásról, a házhozszállítás a sushi.hu oldalon keresztül egyszerűen és gyorsan elintézhető. Próbáljon ki újdonságokat a konyhában, hiszen a gasztronómia szépségét éppen az adja, hogy az alapanyagok és fűszerek kombinálásával ízlelőbimbóink számára ismeretlen élményeket szerezhetünk időről-időre!

 

Related Posts