Lassan, de biztosan megérkezik a téli időszak, ami komoly kihívást jelent a szervezetünknek. Nem véletlen az, hogy a hasznos ásványi és vitamin tartalékok jóformán teljesen kikopnak, mire eljön a tavasz. A fényszegény időszak, valamint a friss gyümölcsök, zöldségek hiánya komolyan rányomja bélyegét a mindennapokra. Mivel lehet ezek ellen tenni? A birsalma befőtt elkészítésével máris sokat érünk el egészségünk megőrzése terén. A régi népi hagyományokban, amikor még nem volt lehetőség a nagyáruházakból megvásárolni bármikor a külföldön termesztett gyümölcsöket, az volt a szokás, hogy amit csak lehetett üvegbe tartósítottak. Ilyen módon mindig akadt egy kevés birsalma befőtt vagy bármilyen más változat, amikor éppen arra szükség volt. Ezeket aztán magukban, de tésztákba is bátran fel lehetett használni.
Amennyiben van otthon néhány alma, körte vagy cseresznyefa, akkor bátran megpróbálkozhatunk a régi receptúrákkal, mert nem fogunk csalódni azokban. Például a birsalma befőtt elkészítése kifejezetten egyszerű. Nincs másra szükség, mint némi vízre, cukorra, nátrium-benzoátra és természetesen a birsalmára. Bár a főzés alkalmával a vitaminok egy jelentős része megsemmisül, ez még nem jeleni azt, hogy feleslegesen dolgoztunk, mert az íz mellett rengeteg hasznos ásványi anyag marad. Ebből adódóan a birsalma befőtt támogatja a szervezetünket a hosszú tél alatt. Ha szeretnénk egy kicsit jobban elmélyedni a befőtt készítés rejtelmeiben, akkor látogassuk meg a receptneked.hu oldalt és bátran vessük bele magunkat a tartósítás módozataiba.