Egy műfogsor sem olyan mű, mint régen volt

műfogsor

Az idő múlása, vagy például a nem megfelelő szájhigiénia akár a teljes fogsor elvesztésével is járhat. Ilyenkor valamilyen megoldást mindenképpen találni kell, s a műfogsorok ideális választásnak bizonyulhatnak. A témához sokan kétkedve állnak, pedig a napjainkban alkalmazott kivehető fogsorok már korszerű eszközként állnak rendelkezésre. Előfordulhat, hogy néhány fog megmaradt, melyek tartópillérként szolgálhatnak a részleges fogpótláshoz. Nem kell tartania attól, hogy idegenen fog mutatni műfogsora, ma már ugyanis sokkal természetesebb hatást keltenek.

A korszerű és megbízható megoldások híveinek az implantátumokon nyugvó műfogsor ajánlott. Míg a hagyományos műfogsorok csökkenthetik a komfortérzetet, időnként megújításra szorulnak, és akár az arc is öregebbnek tűnhet használatukkal, addig az implantátumon rögzülő megoldással ezek a hátulütők is kiküszöbölhetőek. Nem csak esztétikailag biztosítanak tehát tökéletes összképet, hanem stabil, erős eszközként szolgálják kényelmünket. De miről is van szó az implantátumok esetében?

Ezeket rendszerint az elvesztett fogak pótlására szokták alkalmazni a szakemberek, és tulajdonképpen egy beültetett műfog az implantátum. A műfogsor esetében ez úgy néz ki, hogy csavarok rögzítik az eszközt, és elegendő az éves kontroll. Amennyiben még vannak megmaradt fogak, akkor a kivehető fogpótlás bizonyulhat ideális választásnak. Ez tölti ki a meglévő fogak közötti hézagokat és azokhoz rögzíthető kapcsokkal.

Kevesen tudják, hogy a műfogsor miként rögzül helyén. Ebben nem csak az arcizomzat játszik közre, hanem az úgynevezett rágónyomás, a gravitáció és persze a speciális kialakítás is. Ugyan a protézis viselése kezdetben kellemetlen lehet, de néhány hét elegendő ahhoz, hogy a páciens hozzászokjon ahhoz, és magáénak érezze mind a beszéd, mind az étkezések során. A megfelelő szájhigiéniára természetesen akkor is oda kell figyelni, ha műfogsort viselünk, sőt, az eszközt is tisztítani kell speciális anyagokkal.

A modern orvostudomány eredményeit érdemes kihasználni akkor is, ha a fogsor teljességének visszanyerése a cél. Sokan az implantátumokon rögzülő megoldást tartják a leginkább korszerűnek, így népszerűsége egyre nő. Magánklinikán empatikus szakemberek és részletfizetés lehetősége várják akkor is, ha műfogsor készítéséről van szó.

 

Related Posts